Om Zandra Nilsson

ZANDRA NILSSON
”Ge aldrig upp!”

Mitt intresse för golf började tidigt, redan vid 7-8 års ålder. Då var man också tvungen att ha grönt kort för att få gå ut på banan. Det var också där som det blev ett stopp just för mig. Jag är kraftig dyslektiker samt har ADD, vilket gör det svårt att hålla koncentration och fokus. Eftersom jag inte fixade det gröna kortet så fick jag vackert stå kvar på rangen när de andra barnen gick ut för att spela.

Men när klubben bytte pro så fick jag äntligen min chans. Jag fick möjligheten att ta mitt kort genom att gå ut på banan och förklara provet muntligt. Detta var första stegen mot toppen för min del. Det var här min resa äntligen kunde börja.

Nästa problem var att jag inte orkade behålla koncentrationen längre än till nionde hålet. Men med träning, träning och åter massor av träning så lyckades jag ta mig igenom arton hål. Där var ännu en barriär för mig bruten.

”Du kan glömma det där med golf..”

När jag var ungefär tio år hade jag blivit ordentligt utredd och då hände också det som gjort att jag är där jag är i dag. En kvinna som var med under utredningen talade bestämt om för mig att jag kunde glömma det där med golf ”för du kommer inte att klara av det”. 

Dessa ord tänker jag ofta på. I mitt block som jag alltid har med mig under mina rundor står nu istället ”ge aldrig upp”.

Under 2012 skedde en riktig tragedi för vår familj när vårt hus brann ner. Något som var en fruktansvärd upplevelse att behöva vara med om. I samma period fick mina föräldrar mer tid för att kunna stötta mitt golfande ännu lite mer, och jag började då spela för Sommarro GK . Under denna tid kom jag även i kontakt med Jessica Wallström som var Europamästarinna i Long Driving. Under 2013 deltog jag i SM och EM och blev 3:a i båda. På EM (damer)2014 blev jag 2:a.

2013 tog jag ytterligare ett steg då jag började spela för Karlstad GK. Det var också då jag bestämde mig för att satsa på golf. På allvar. I dag är jag proffs och satsar på en lysande golfkarriär. Jag ägnar ungefär 30-35 timmar i veckan till träning, och lever för att spela golf.

Jag vill tillägga att denna resa inte har varit lätt. Jag började 7:an utan att ens kunna läsa och skriva. Jag gick sedan ur 9:an med godkända betyg – och har efter det även tagit studenten samt körkort. Det känns bra att kunna bevisa för damen som sa till mig att jag kunde glömma golfen att hon hade fel.

Jag älskar golf och jag ger aldrig upp.

Zandra Nilsson
Professionell golfspelare

Följ mina tävlingar och resultat här.